Rólunk

BEMUTATKOZÁS
A  MagyarNemet.hu portál 2006-ban azzal a céllal jött létre, hogy segítse a látogatókat a német nyelvhasználatban, illetve a német nyelven tanulni vágyókat nyelvismeretük bővítésében.
 
Szótár szolgáltatás - folyamatosan bővülő tartalom
 
A portál a magyar-német német-magyar szótár szolgáltatással kezdte meg működését. Az indulás óta több év alatt a szótár-adatbázis szókincse tekintélyes mennyiségű általános és szakmai kifejezéssel gyarapodott. A kifejezések száma jelenleg meghaladja a 300 ezret. A szótáradatbázis növekedésésvel párhuzamosan megjelent a szótárban a kifejezésekhez tartozó bővitett infomáció-tartalom (pl. főnevek többesszáma, igék múltideje) is. Az oldal ezen kívül olyan célzott külső hivatkozásokkal egészült ki, melyek tovább segítik a látogatókat egy kifejezés részleteinek megismerésében.
 
Fordító szolgáltatás
 
Egy nehéz mondat fordításánál sok esetben jó szolgálatot tesz egy olyan segéd eszköz, ami tömegesen képes a mondatban lévő szavak szövegkörnyezetbe illő jelentéseinek kiválogatására. Ennek leghatékonyabb módja a szavakat egymás mellett látva összekattintgatni a fordítást.
Ezzel az ötlettel jött létre MagyarNémet.hu fordító szolgáltatása, amely aktívan segít tömegesen kiszótározni a mondat szavainak szövegkörnyezetbe illő helyes jelentését.
 
Nyelvtanulás - nyelvgyakorlás – nyelvi játékok
 
A szótár és a fordító szolgáltatások mellett további célunk a weboldallal az, hogy a rendelkezésünkre álló hatalmas szókincset felhasználva játékos formában segítsük a német nyelvet tanulni vágyókat a tanulásban, német szókincsük fejleszésében.
A német akasztófa játék, a német kereszterejtvény játék és a német online rádió adók gyűjteménye ezen terv eddigi megvalósított formái.
 
Ingyen elérhető tartalom
 
A MagyarNemet.hu portál összes szolgáltatása mindenki számára ingyenesen elérhető, és a jövőben a bővülő tartalmaknál sem kívánunk ezen változtatni. A felmerülő költségeket az oldalon megjelenő hírdetések, reklámok bevételeiből igyekszünk fedezni.
 
 
 Kinek ajánljuk a MagyarNemet.hu portált
 
A portált azoknak ajánljuk, akik valamilyen módon kapcsolatba kerülnek a német nyelvvel. Ajánljuk fordítóknak, nyelvtanároknak, diákoknak, és mindenkinek, aki a német nyelvet szereti,  műveli, tanulja, gyakorolja vagy használja.
 
 Az oldal gazdája
 
Molnár Tamás